Εορταστική Εκδήλωση 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
‘ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ’
ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2023-2025

Αγαπητοί συνάδελφοι, συνεργάτες και φίλοι,

Το ΔΣ της ΠΕΒΕ σας εύχεται ολόψυχα αίσιο, ευτυχισμένο, δημιουργικό και ειρηνικό το 2024. Επίσης, εύχεται δύναμη και ευόδωση σε όλους τους στόχους σας!

Στην αρχή της νέας χρονιάς θα θέλαμε να τονίσουμε ότι έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε μια πολύ καινοτόμο εποχή για την ιατρική επιστήμη, με πολλές αλλαγές και προκλήσεις. Μιας επιστήμης, που έχει περάσει στην εποχή της προληπτικής Ιατρικής και της Ιατρικής Ακριβείας, ενώ η ανάγνωση του γονιδιώματος άνοιξε καινούργιους ορίζοντες για τη βιολογική κατανόηση του ανθρώπου. Το αύριο της Ιατρικής είναι σίγουρο ότι μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Ο επαναπροσδιορισμός των ανθρωπιστικών αξιών και ο ασθενής-άτομο ως κεντρική αναφορά, ελπίζουμε ότι θα καθορίσουν το σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας της Ιατρικής.

Η αποστολή μας είναι να μοιραστούμε τις εξελίξεις και τις γνώσεις στην ιατρική που θα μας ωθήσουν σε μια καλύτερη υγειονομική και ειδικότερα παιδιατρική φροντίδα.

Προσκεκλημένος ομιλητής στην εορταστική εκδήλωση είναι ο Γεώργιος Π. Χρούσος, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής & Ενδοκρινολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, όπου κατέχει την Έδρα της UNESCO στην Εφηβική Ιατρική (UNESCO Chair on Adolescent Health Care) και Διευθυντής του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Υγείας Μητέρας Παιδιού και Ιατρικής Ακριβείας.  Πριν επιστρέψει στην Ελλάδα διετέλεσε διευθυντής του Tμήματος Παιδιατρικής και Αναπαραγωγικής Ενδοκρινολογίας του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού και της Ανθρώπινης Ανάπτυξης στην Βηθεσδά της Πολιτείας του Μέριλαντ και καθηγητής της Παιδιατρικής, Φυσιολογίας και Βιοφυσικής του Πανεπιστημίου Georgetown στην Ουάσινγκτον . Έχει αναγνωρισθεί παγκοσμίως για την έρευνά του στο μοριακό σύστημα μετάδοσης του σήματος των γλυκοκορτικοειδών στο κύτταρο, στις νόσους του άξονα των επινεφριδίων και στους φυσιολογικούς και μοριακούς μηχανισμούς του στρες. Ο ίδιος έχει συνεισφέρει σημαντικά στη βιοϊατρική βιβλιογραφία και η προσφορά του έχει ανοίξει νέους ορίζοντες σε ένα φάσμα χρόνιων σύμπλοκων διαταραχών του ανθρώπου

Στην εορταστική εκδήλωση προσκεκλημένος μας είναι και ο τραγουδιστής Μανώλης Μητσιάς.  Καλό είναι να θυμηθούμε ότι κυρίαρχο στοιχείο στη ζωή μας είναι η ‘ψυχή’. Για να μην ‘στεγνώσει’ ο άνθρωπος, έχει ανάγκη να γαληνέψει την ψυχή του.

Η μουσική δίνει ψυχή στο σύμπαν και φτερά στο νου για να πετάξεις (Πλάτων)

Ο Μανώλης Μητσιάς με το εκπληκτικό και μοναδικό ηχόχρωμά του θα γαληνέψει τη ψυχή μας με τα ζεστά του λόγια και με το τραγούδι που αφιερώνει στην ΠΕΒΕ για τη σημερινή εκδήλωση. Γεννήθηκε στη Χαλκιδική. Από μικρός ασχολήθηκε με τη βυζαντινή μουσική, ψέλνοντας στην εκκλησία του χωριού του. Τα πρώτα του μουσικά ακούσματα ήταν βυζαντινοί ύμνοι, παραδοσιακά της ιδιαίτερης πατρίδας του και αργότερα λαϊκά τραγούδια.  Στη Θεσσαλονίκη ήρθε για σπουδές, κι εκεί έγινε μέλος της χορωδίας Λέσχης Γραμμάτων και Τεχνών Βορείου Ελλάδος. Την πρώτη δημόσια εμφάνιση την έκανε στα “Σκαμνιά”, μια μπουατ στην πλατεία Ναβαρίνου,.  Η στροφή στην καριέρα του έγινε το 1969, με πρώτη του επιτυχία το τραγούδι ‘Στην Ελευσίνα μια φορά’. Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι σήμερα ο Μανώλης Μητσιάς σφραγίζει με το προσωπικό του ήθος και ύφος το ελληνικό τραγούδι. Η πορεία του είναι 50 ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΥΣΑΦΙ.  Έχει τραγουδήσει σχεδόν σε όλο τον κόσμο, με μεγάλη επιτυχία στους Έλληνες του εξωτερικού, έχει δώσει συναυλίες σε στάδια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε αναγνωρισμένους διεθνώς συναυλιακούς χώρους όπως το Ηρώδειο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το John F. Kennedy Center for the Performing Arts της Ουάσιγκτον, το Albert Hall του Λονδίνου, το Royal Theatre, το Melbourne Arena, το The bartonTheatre της Αδελαΐδας, το Academy of Music της Φιλαδέλφειας, το St. Stephen’s Cathedral της Βιέννης, το Lincoln Center, το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και το Royal Theatre.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στα πλαίσια του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην εορταστική εκδήλωση για το 2024, που θα πραγματοποιηθεί:

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024, ΩΡΑ 20:00, ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ

Join Zoom Meeting

https://authgr.zoom.us/j/91617725342?pwd=NitXUTB1THJEclplUk1Wd3NuS2JZdz09

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

  1. ΔΙΑΛΕΞΗ: “Γενετική και Επιγενετική vs. Εξέλιξη και Ανάπτυξη:  H Σημασία τους για την Παιδιατρική

 Γεώργιος Π. Χρούσος, MD, MACP, MACE, FRCP
Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας,
Διευθυντής, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Υγείας Μητέρας, Παιδιού, και Ιατρικής Ακριβείας,
Επικεφαλής, Έδρα UNESCO Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής,
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,

Distinguished Investigator Emeritus, NICHD, NIH
Bethesda, Maryland  20892

  1. ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:  Όταν η τέχνη συναντά την επιστήμη’

Mανώλης Μητσιάς : Μουσικός , Ερμηνευτής

  1. ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ (ηλεκτρονικά)

The event is finished.

Date

10 Ιαν 2024
Έληξε

Time

20:00 - 22:00

Zoom Meeting

Τοποθεσία

Διαδικτυακά
Π.Ε.Β.Ε.

Διοργανωτής

Π.Ε.Β.Ε.
Phone
2310 948 439
Email
info@peve.gr
Website
https://www.peve.gr

Ομιλητής

QR Code

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top