Αύγουστος 2021
Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι,
Εκ μέρους όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΒΕ, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 3ης Ιουλίου 2021, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη σας και να σας υποσχεθούμε ότι θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας.
Στόχος μας είναι :
  • να παραμείνει η ΠΕΒΕ μια πρωτοπόρος Παιδιατρική Εταιρεία στο χώρο της Ελλάδας, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων ΔΣ της Εταιρείας.
Σκοπός μας είναι :
  • Η προαγωγή της γνώσης, οργανώνοντας μετεκπαιδευτικές επιστημονικές εκδηλώσεις, προγράμματα συνεχούς εκπαίδευσης και συμπόσια με τις καινούργιες εξελίξεις της Παιδιατρικής
  • Η ανταλλαγή προβληματισμών – απόψεων  με τους συναδέλφους που ασχολούνται με την πρωτοβάθμια φροντίδα
  • Η ενημέρωση των αρχών και του κοινού σε Παιδιατρικά θέματα και τον κεντρικό ρόλο των Παιδιάτρων στην προληπτική Ιατρική
  • Να κάνουμε κοινωνούς των δραστηριοτήτων της ΠΕΒΕ τους ειδικευόμενους παιδιάτρους, δίνοντας τους ευκαιρίες βήματος και λόγου σε όλες τις επιστημονικές εκδηλώσεις της ΠΕΒΕ

Για την πραγμάτωση των στόχων και σκοπών μας πρέπει να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της εποχής μας, που ουσιαστικά διαμορφώνονται από την πανδημία του κορονοϊού SARS-Cov 2. Σήμερα, η συνεχιζόμενη επιμόρφωση και επικοινωνία εστιάζεται κυρίως στη διαδικτυακή ενημέρωση και στην πληροφορία μέσω των ιστοσελίδων, διαδικτύου και emails.  Αυτά τα εργαλεία θα χρησιμοποιήσαμε και εμείς.
Ο κίνδυνος που ελοχεύει από την υπερπληροφόρηση μέσω διαδικτύου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι η αξιοπιστία της πληροφόρησης, που στην ιατρική έχει πρωτεύοντα ρόλο. Θα προσπαθήσουμε να σας ενημερώνουμε με αντικειμενικότητα, αξιοπιστία και διαφάνεια στηριζόμενοι στo ‘evidence based medicine’.
Το απόφθεγμα του Isaac Asimov (επιστήμονας-συγγραφέας 1920-1992) στις μέρες μας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ: “ το πιο θλιβερό στη ζωή αυτή τη στιγμή είναι ότι η επιστήμη συγκεντρώνει γνώση πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι η κοινωνία αποκτά  σοφία». Απόκλιση σε ‘συμπεριφορές υγείας’ θα διαχειριστεί και ο παιδίατρος και πρέπει να ενημερωθεί γι’ αυτό.
Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι,
Θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών. Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή είστε ΕΣΕΙΣ.
Eυχόμαστε υγεία, ευτυχία και αισιοδοξία σε όλους σας.
Μείνετε ασφαλείς
 
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Η Πρόεδρος της ΠΕΒΕ
Ελισάβετ Διαμαντή

Scroll to Top