Διοικητικό Συμβούλιο Π.Ε.Β.Ε.

Το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο προέκυψε από τις αρχαιρεσίες του έτους 2021 και έχει διετή θητεία.

Επιστολές Προέδρου

Χαιρετισμός Προέδρου ΠΕΒΕ

Σεπτέμβριος 2023

 Σεπτέμβριος 2023

Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εκ μέρους όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΒΕ που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 9ης Απριλίου 2023, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη σας και να σας υποσχεθούμε ότι θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας.

Η πρόληψη είναι ο κορμός της ιατρικής προσέγγισης στην παιδική ηλικία.  Το 1736 ο Μπέντζαμιν Φράνκλιν είπε ότι ‘An ounce of prevention is worth a pound of cure” και φυσικά συμφωνούμε όλοι.

Ο 20ος αιώνας χαρακτηρίστηκε από σημαντικές προόδους στην πρόληψη, κυρίως με τη χρήση των εμβολίων και τις παρεμβάσεις για την ελάττωση των παραγόντων κινδύνου για νοσήματα φθοράς.

Στον 21ο αιώνα, η υγειονομική περίθαλψη έχει εισέλθει σε φάση ραγδαίων εξελίξεων σε μόλις δύο δεκαετίες. Οι καινοτόμες τεχνολογίες στον τομέα της υγείας είναι ατελείωτες. Οι απαντήσεις που παρέχει η τεχνολογία αλλάζουν ριζικά πλέον το τοπίο της υγείας. Με τη χρήση τεχνολογιών ιατρικής ακριβείας, μπορούν να εντοπιστούν παθολογικά γονίδια πριν την εκδήλωση των συμπτωμάτων, που με παρεμβάσεις πιθανόν να τροποποιείτε η εκδήλωση της νόσου.

Αυτή είναι μια τεράστια επιτυχία και αντιπροσωπεύει την αρχή μιας θεμελιώδους αλλαγής στην ιατρική. Απομακρυνόμαστε από την συμπτωματική θεραπεία και κατευθυνόμαστε στην αιτιολογική προσέγγιση, που αποσκοπεί στην τροποποίηση της έκφρασης των γονιδίων.

 Όμως, οι τεχνολογίες πρόληψης μπορούν να είναι πλήρως επιτυχείς μόνο εάν είναι ευρέως διαθέσιμες. Η παγκόσμια προσβασιμότητα είναι το κλειδί για τη μείωση των παγκόσμιων ανισοτήτων.

Είναι σίγουρο ότι το αύριο της Ιατρικής μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Θεωρείται κάτι σαν κοινός τόπος ότι η ενσωμάτωση ψηφιακών εργαλείων τελευταίας τεχνολογίας στην καθημερινή άσκηση της Ιατρικής θα περιορίσει τα ιατρικά σφάλματα - και μάλιστα σε κάθε στάδιο της περίθαλψης.

Ελπίζω η πανδημία COVID-19, που τόσο ταλαιπώρησε την ανθρωπότητα τα τελευταία χρόνια να οδηγήσει σε μια γενική αναμόρφωση του σημερινού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης και ενημέρωσης.

Πού βρίσκεται όμως σήμερα ο νέος γιατρός; Εχει η ιατρική εκπαίδευση προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και πόσο απέχει από τη συναρπαστική τέχνη της μαθητείας δίπλα στο κρεβάτι του αρρώστου;

Με αυτό τον ορίζοντα εξελίξεων, είναι βέβαιο ότι οι μελλοντικοί παιδίατροι θα έχουν στη διάθεσή τους πολλά νέα εργαλεία που θα βελτιώσουν τη φροντίδα των μικρών μας ασθενών. Θα πρέπει όμως να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εποχής τους. Και αυτό μπορεί, εν μέρει τουλάχιστον να επιτευχθεί, με την έγκυρη και αξιόπιστη πληροφόρησή τους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, οι στόχοι μας για τα επόμενα 2 χρόνια, είναι επιγραμματικά οι:

 • ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ-ΓΟΝΕΩΝ-ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ
 • ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ:

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΉΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ

Οι εκδηλώσεις για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι:
 1. Μηνιαίες συγκεντρώσεις: την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα , διαδικτυακά
 • 1η ενότητα :‘ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ’ 20.30-22.00
 • 2η ενότητα: ‘ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ’ με ερωτήσεις -δημοσκοπήσεις, 00-20.30
 • CME: 3 από τον ΠΙΣ
 • link: Join Zoom Meeting
               https://authgr.zoom.us/j/91617725342?pwd=NitXUTB1THJEclplUk1Wd3NuS2JZdz09
 • Θεματολογία-Ημερομηνίες
1 4-10-23 1η Τετάρτη Οκτωβρίου 2023 Εμβόλια-Λοιμώξεις
2 1-11-23 1η Τετάρτη Νοεμβρίου 2023 Θηλασμός-Διατροφή - Γαστρεντερικό
3 6-12-23 1η Τετάρτη Δεκεμβρίου 2023 Αναπνευστικό
4 10-1-24 1η Τετάρτη Ιανουαρίου 2024 Εορταστική εκδήλωση
5 7-2-24 1η Τετάρτη Φεβρουρίου 2024 Καρδιολογία – Ενδοκρινολογία- Αιμοποιητικό /Κακοήθειες
6 6-3-24 1η Τετάρτη Μαρτίου 2024  Νεφρολογία /Ανοσολογία /Δερματολογία
7 3-4-24 1η Τετάρτη  Απριλίου 2024 Νευρολογία /Αναπτυξιολογία /  Μεταβολικά νοσήματα
3-5/5/24 53ο συμπόσιο ΠΕΒΕ Παρασκευή-Σάββατο Λαζάρου-Κυριακή Βαΐων
8 5-6-24 1η Τετάρτη Ιουνίου 2024 Νεογνολογία /Εντατικολογία Παίδων /Διάφορα
 1. Έκτακτες ημερίδες για επίκαιρα θέματα 
 1. Ετήσιο Πανελλήνιο Συμπόσιο, υβριδικό:
Πραγματοποιείται για 50 χρόνια το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαίων. Την Παρασκευή πραγματοποιούνται φροντιστηριακά μαθήματα επείγουσας Ιατρικής 
 1. Ιστοσελίδα:
Μετα από επίπονες και χρονοβόρες προσπάθειες σχεδιάστηκε η ιστοσελίδα, που φιλοδοξούμε να αποτελέσει πηγή αξιόπιστης πληροφόρησης για τους παιδιάτρους. Κατορθώσαμε να ανακτήσουμε όλο το περιεχόμενο των προηγούμενων ιστοσελίδων και προπάντων να έχουμε ψηφιακά όλα τα τεύχη του περιοδικού της ΠΕΒΕ ‘ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ’ . Θα εμπλουτιστεί με πληροφορίες για γονείς . Θα υπάρχει ειδική πρόσβαση στα μέλη, που θα εχουν δυνατότητα να παρακολουθούν ‘on demand’ διάφορες εισηγήσεις καθώς και σε πλούσια βιβλιογραφικά δεδομένα. Οι φιλοδοξίες μας για την ιστοσελίδα είναι μεγάλες. Επιφυλασσόμαστε να σας το αποδείξουμε στην πορεία, γιατί το εγχείρημα είναι πραγματικά δύσκολο.
 1. Η ανταλλαγή προβληματισμών - απόψεων με τους συναδέλφους που ασχολούνται με την πρωτοβάθμια φροντίδα. Κοινές εκδηλώσεις ενημέρωσης γονέων-κοινού
 1. Η ενημέρωση των αρχών και του κοινού σε Παιδιατρικά θέματα και τον κεντρικό ρόλο των παιδιάτρων στην προληπτική Ιατρική
 1. Να κάνουμε κοινωνούς των δραστηριοτήτων της ΠΕΒΕ τους ειδικευόμενους παιδιάτρους, δίνοντας τους ευκαιρίες βήματος και λόγου σε όλες τις επιστημονικές εκδηλώσεις της ΠΕΒΕ

Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Όραμα του ΔΣ της ΠΕΒΕ περιόδου 2023-25, είναι να παραμείνει η ΠΕΒΕ μια πρωτοπόρος Παιδιατρική Εταιρεία στο χώρο της Ελλάδας, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων ΔΣ της Εταιρείας. Οι πυλώνες στους οποίους θα στηριχθούμε είναι η συλλογική εργασία και η εξωστρέφεια.

Θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών. Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή είστε ΕΣΕΙΣ.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ σε όλους τους παιδιάτρους:

 1. Γίνεται μέλη της ΠΕΒΕ. Η ΠΕΒΕ είναι από τις λίγες επιστημονικές Εταιρείες με εκδηλώσεις και φροντιστηριακά μαθήματα υψηλού επιπέδου ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, με ομιλητές από τους πλέον έμπειρους και καταξιωμένους παιδιάτρους. ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΠΕΒΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΣ την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα.
 2. Πληρώνετε τη συνδρομή σας τακτικά. Η ετήσια συνδρομή είναι 40 ευρώ. Δυστυχώς, η εταιρεία στηρίζεται κυρίως στις συνδρομές των μελών. Οι πληρωμές γίνονται με διαφάνεια και με εύκολο σύγχρονο τρόπο, όπως φαίνεται παρακάτω
 • Μέσω της ιστοσελίδας (www.peve.gr > Επικοινωνία > εγγραφή-συνδρομή μέλους
 • Τραπεζική επιταγή

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ IBAN: GR30 0172 2280 0052 2802 2612 882 ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ: ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΕΛΟΥΣ "ΟΝΟΜΑ" και στη συνέχεια να αποστείλετε το παραστατικό στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@peve.gr

Eυχόμαστε υγεία, ευτυχία, αισιοδοξία και ενσυναίσθηση σε όλους σας.

Μείνετε ασφαλείς

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Η Πρόεδρος της ΠΕΒΕ

Ελισάβετ Διαμαντή

Παρελθούσες Επιστολές Προέδρου

Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας

Μήνυμα Προέδρου Δ.Σ. ΠΕΒΕ

2022-11-17
 
Η Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας (World Prematurity Day) γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 17 Νοεμβρίου. Η ημερομηνία επιλέχθηκε τo 2008, στην πρώτη συνάντηση Γονέων του European Foundation for the Care of Newborn Infants- EFCNI στη Ρώμη. Εκείνη την ημέρα, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του EFCNI έγινε πατέρας μιας κόρης, μετά την απώλεια των τρίδυμων παιδιών του λόγω προωρότητας. Έτσι, γεννήθηκε η Παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης όλων μας για την προωρότητα. Το 2010, το EFCNI (Ευρώπη), το March of Dimes (ΗΠΑ), το LittleBigSouls (Αφρική), το Premmie (Αυστραλία) ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ενημερώσουν τον κόσμο για την προωρότητα και να προασπίσουν τα δικαιώματα των προώρων και των οικογενειών τους. Ο στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας είναι να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την προωρότητα, να φέρει στην επιφάνεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πρόωρα νεογνά και οι οικογένειές τους και να τονίσει ότι η προωρότητα είναι ένα θέμα δημόσιας υγείας και μας αφορά όλους. Το μωβ χρώμα ορίστηκε ως το χρώμα της προωρότητας. Περίπου ένα στα δέκα νεογνά γεννιέται πρόωρα. Δηλαδή, γεννιέται τουλάχιστον 3 εβδομάδες νωρίτερα από την ημερομηνία που θα έπρεπε να γεννηθεί. Οσο πιο ανώριμο είναι ένα πρόωρο, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να έχει προβλήματα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας , κάθε χρόνο γεννιούνται περίπου 15 εκατομμύρια πρόωρα νεογνά και περίπου 1 εκατομμύριο πεθαίνουν. Σε όλο τον κόσμο, η προωρότητα αποτελεί την κυριότερη αιτία θανάτου παιδιών κάτω των 5 χρόνων. Ήδη, από το 1970 έγινε αντιληπτό από την επιστημονική κοινότητα και την πολιτεία, ότι για να βελτιωθεί η περιγεννητική και νεογνική νοσηρότητα και θνησιμότητα έπρεπε να δημιουργηθούν ειδικοί χώροι φροντίδας των νεογνών που έχουν προβλήματα, και οι παιδίατροι να είναι εξειδικευμένοι στη φροντίδα τους. Έτσι, δημιουργήθηκαν οι Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) και η εξειδίκευση των Παιδιάτρων στη Νεογνολογία. Αυτά τα βήματα απέφεραν καρπούς. Σήμερα, όλο και περισσότερα πολύ ανώριμα νεογνά επιζούν με καλή ποιότητα ζωής. Υπάρχει όμως η πιθανότητα, ειδικά τα εξαιρετικά πρόωρα, να έχουν μακροχρόνια νευροαναπτυξιακά προβλήματα. Τα νεογνά αυτά και οι οικογένειές τους χρειάζονται στήριξη από την πολιτεία και από όλους μας για να αντέξουν στο δύσκολο μονοπάτι που έχουν μπροστά τους. Το μήνυμα του φετινού εορτασμού είναι:
 
«Η αγκαλιά του γονέα: μια ισχυρή θεραπεία. Διευκολύνετε την επαφή δέρμα με δέρμα από τη στιγμή της γέννησης» 
 
δίνοντας έμφαση στη φροντίδα καγκουρό (Kangaroo Mother Care-KMC). Το μήνυμα αυτό το προσυπογράφουν περισσότερες από 130 οργανώσεις επιστημόνων υγείας και γονέων σε όλο τον κόσμο, διεκδικώντας ένα μοντέλο φροντίδας στο οποίο οι μητέρες, τα νεογέννητα και οι οικογένειες αποτελούν ένα αδιαχώριστο κέντρο, γύρω από το οποίο οργανώνεται ολόκληρη η παροχή υπηρεσιών μητέρας- νεογνού. Η φροντίδα καγκουρό είναι μια τεχνική φροντίδας των πρόωρων και χαμηλού βάρους γέννησης νεογνών, με την οποία υπάρχει επαφή δέρμα με δέρμα του νεογνού με το γονιό, ξεκινώντας από τη γέννηση. Με τον τρόπο αυτό το πρόωρο μωρό έχει καλύτερη θερμορύθμιση, μεγαλύτερες πιθανότητες να επιβιώσει και να μην πάθει λοίμωξη, καλύτερη νευροανάπτυξη. Θετική είναι η επίδραση και στη μητέρα ως προς τη γαλουχία, την κατάθλιψη και το στρες. Δυστυχώς, σε πολλές ΜΕΝΝ δεν υπάρχουν ακόμη οι δυνατότητες για τέτοιου είδους φροντίδα. Όλοι μας όμως πρέπει να φροντίσουμε να δημιουργηθούν αυτές οι υποδομές. Την ημέρα αυτή, οργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις από διάφορους φορείς. Το Ηλιτόμηνον, Ελληνική οργάνωση- μέλος του δικτύου εθνικών οργανώσεων του EFCNI, για να υποστηρίξει το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας, οργάνωσε την πανελλαδική εκστρατεία «Μια αγκαλιά για τα πρόωρα μωρά», στην οποία συμμετέχουν ομάδες γονέων και παιδιών από όλη την Ελλάδα, φτιάχνοντας κούκλες δεσίματος/αγκαλιάς (bonding dolls) για τα μωρά που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών. Το ΔΣ της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, εκφράζοντας όλα τα μέλη της, ενστερνίζεται πλήρως την άποψη ότι το πρόωρο νεογνό και η οικογένειά του (γονιός-αδελφάκι-ια) χρειάζονται τη συνεχή προσοχή και αγάπη μας. Χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας για να έχουν τη φροντίδα που τους αξίζει.  ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.
Εκ μέρους του ΔΣ
Ελισάβετ Διαμαντή
Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Νεογνολογίας ΑΠΘ

Ελισάβετ Διαμαντή

Πρόεδρος Δ.Σ.

Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Νεογνολογίας ΑΠΘ
Διευθύντρια Β’ Νεογνολογικής Κλινικής ΑΠΘ Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης

Χατζηαγόρου Ελπίδα

Γεν. Γραμματέας

Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδιατρικής πνευμονολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), Υπεύθυνη Μονάδας Κυστικής Ίνωσης, Συνυπεύθυνη Παιδοπνευμονολογικής Μονάδας ΓΝΘ Ιπποκράτειο, ΑΠΘ.

Κολλιός Κωνσταντίνος

Αντιπρόεδρος

Ο κ. Κολλιός είναι Καθηγητής Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Νεφρολογίας ΑΠΘ στην Α’ Παιδιατρική κλινική ΑΠΘ του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Τράμμα Δέσποινα

Ταμίας

Η κα. Τράμμα είναι Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Νεφρολογίας ΑΠΘ στην Δ’ Παιδιατρική κλινική ΑΠΘ του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου

Αθανάσιος Χριστοφορίδης

Αν. Γραμματέας

Ο κ. Χριστοφορίδης είναι Αν. Καθηγητής Παιδιατρικής – Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας ΑΠΘ στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Λιθοξοπούλου Μαρία

Αν. Ταμίας

Επίκουρη Καθηγήτρια Νεογνολογίας – Παιδιατρικής ΑΠΘ στη Β’ Νεογνολογική Κλινική & ΜΕΝΝ ΑΠΘ του Γ.Ν. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Θεσσαλονίκης

Μαυρίδης Παναγιώτης

Μέλος – Υπεύθυνος ΜΚΔ

Ο κ. Μαυρίδης είναι Παιδίατρος Νεογνολόγος IBCLC στη ΜΕΝΝ του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης και Ακαδημαϊκός υπότροφος ΔΙΠΑΕ

Παρελθόντα Διοικητικά Συμβούλια & Καταστατικό Λειτουργίας

Ιστορικό αρχείο των μελών του Δ.Σ. της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, από το 1951 μέχρι σήμερα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Ελισάβετ Διαμαντή
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εμμανουήλ Χατζηπαντελής
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Παπαδοπούλου-Αλατάκη Ευφημία
ΤΑΜΙΑΣ: Σταμπουλή Στέλλα
ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Χατζηαγόρου Ελπίδα
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ: Παναγοπούλου Παρασκευή
ΜΕΛΟΣ - ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΚΔ: Μαυρίδης Παναγιώτης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Ασημίνα Γαλλή - Τσινοπούλου
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δήμος Γίδαρης
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Ευαγγελία Φαρμάκη
ΤΑΜΙΑΣ: Αθανάσιος Τραγιαννίδης
ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Δέσποινα Τράμμα
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ: Στέλλα Σταμπουλή
ΜΕΛΟΣ: Ελισάβετ Καλούδη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Φώτιος Παπαχρήστου

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κωσταντίνος Κολλιός
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Ευαγγελία Φαρμάκη
ΤΑΜΙΑΣ: Αθανάσιος Τραγιαννίδης
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Παρασκευή Καραγιάννη
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ: Κυριακή Παππαδοπούλου- Λεγμπέλλου
ΜΕΛΟΣ: Δήμος Γιδάρης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δημήτριος Ζαφειρίου
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θωμαή Καραγκιοζόγλου - Λαμπούδη
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Ευθυμία Βαργιάμη
ΤΑΜΙΑΣ: Νικόλαος Καρανταγλής
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Δήμος Γιδάρης
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ: Ελπίδα Χατζηαγόρου
ΜΕΛΟΣ: Κυριακή Παπαδοπούλου - Λεγμπέλου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:Θωμαή Καραγκιόζογλου-Λαμπούδη
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κωνσταντίνος Κολλιός 
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Πολυξένη Πρατσίδου-Γκέρτση 
ΤΑΜΕΙΑΣ: Εφη Βαργιάμη
ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Νίκος Καρανταγλής 
ΑΝ. ΤΑΜΙΑΣ: Ελπίδα Χατζηαγόρου 
ΜΕΛΗ: Εφη Παπαδοπούλου-Αλατάκη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Φανή Αθανασιάδου Πιπεροπούλου
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θεοδότης Παπαγεωργίου
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Ευάγγελος Παύλου
ΤΑΜΙΑΣ: Ευθυμία Βαργιάμη
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Εμμανουήλ Χατζηπαντελής
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ: Κωνσταντίνος Κολλιός
ΜΕΛΟΣ: Παρασκευή Καραγιάννη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Φανή Αθανασιάδου Πιπεροπούλου
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Ασημίνα Γαλλή
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Ευάγγελος Παύλου
ΤΑΜΙΑΣ: Νικολέτα Πρίντζα
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Αγγελική Νιόζα
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ: Κωνσταντίνος Κολλιός
ΜΕΛΟΣ: Εμμανουήλ Χατζηπαντελής

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Βασιλική Δρόσου Αγακίδου
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Δημήτριος Ζαφειρίου
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Ελισάβετ Διαμαντή
ΤΑΜΙΑΣ: Ελίζα Καρατζά
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Μαρία Φωτουλάκη
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ: Νικόλαος Γομπάκης
ΜΕΛΟΣ: Ευάγγελος Παύλου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Μιράντα Αθανασίου Μεταξά
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Νικόλαος Γομπάκης
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Ιωάννα Τσάτρα
ΤΑΜΙΑΣ: Ελίζα Καρατζά
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Θεοδότης Παπαγεωργίου
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ: Χρήστος Νανάς

ΜΕΛΟΣ: Χρήστος Παντελιάδης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Χρήστος Παντελιάδης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Δημήτριος Τζιάλλας
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Φώτης Κυρβασίλης
ΤΑΜΙΑΣ: Χρήστος Νανάς
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Ζαχαρίας Χαλέμης
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ: Βασίλης Κωφοκώτσιος
ΜΕΛΟΣ: Γιώργος  Παπαδημητρίου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Σάντα Νούσια - Αρβανιτάκη
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Θωμαή Καραγκιόζογλου - Λαμπούδη
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Βασιλική Δρόσου - Αγακίδου
ΤΑΜΙΑΣ: Μαρκέλα Λεωνίδου - Λιόλιου
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Ροζαλία Βαλερή
ΜΕΛΟΣ: Βασιλική Σίδη - Φρακανδρέα
ΜΕΛΟΣ: Μαρία Φωτουλάκη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Φλωρεντία Κανακούδη - Τσακαλίδου

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Ηράκλεια Τσαγγαροπούλου - Στίγγα
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Χαρίκλεια Χατζησεβαστού - Λουκίδου
ΤΑΜΙΑΣ: Μαρκέλα Λεωνίδου - Λιόλιου
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Ελισάβετ Διαμαντή
ΜΕΛΟΣ: Γεώργιος Κωνσταντόπουλος
ΜΕΛΟΣ: Χρύσανθος Χρυσανθόπουλο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Δωροθέα Κατριού - Νικολακάκη
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Εμμανουήλ Νταρίλης
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Χρήστος Νάνας
ΤΑΜΙΑΣ: Αθανάσιος Νικολαϊδης
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Γεώργιος Κυριακίδης
ΜΕΛΟΣ: Γεώργιος Βαρλάμης
ΜΕΛΟΣ: Χαρίκλεια Χατζησεβαστού - Λουκίδου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Αλέξανδρος Παιονίδης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Μιράντα Αθανασίου - Μεταξά
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Γεώργιος Βαρλάμης
ΤΑΜΙΑΣ: Αθανάσιος Νικολαϊδης
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Χαρίκλεια Χατζησεβαστού - Λουκίδου
ΜΕΛΟΣ: Μαγδαληνή Γκατζόλα

ΜΕΛΟΣ: Φώτιος Παπαχρήστου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Αλέξανδρος Παιονίδης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Ιωάννης Τσιούρης
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Γεώργιος Βαρλάμης
ΤΑΜΙΑΣ: Αθανάσιος Νικολαϊδης
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Γεώργιος Τζουβελέκης
ΜΕΛΟΣ: Ιωάννης Καβαλιώτης

ΜΕΛΟΣ: Χρήστος Νάνας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Καίτη Μαλακά - Ζαφειρίου
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εμμανουήλ Νταρίλλης
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Χρήστος Νάνας
ΤΑΜΙΑΣ: Αθανάσιος Νικολαϊδης
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Γεώργιος Τζουβελέκης
ΜΕΛΟΣ: Ιωάννης Καβαλιώτης
ΜΕΛΟΣ: Ελευθέριος Κοντόπουλος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Ιωάννης Σωτηρίου
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εμμανουήλ Νταρίλλης
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Μαρία Εμποριάδου
ΤΑΜΙΑΣ: Αθανάσιος Νικολαϊδης
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Χαρίκλεια Χατζησεβαστού - Λουκίδου
ΜΕΛΟΣ: Μιράντα Αθανασίου - Μεταξά

ΜΕΛΟΣ: Ελευθέριος Κοντόπουλος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Ιωάννης Καρπούζας
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χρήστος Μπεχλιβανίδης
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Χρήστος Νάνας
ΤΑΜΙΑΣ: Αθανάσιος Νικολαϊδης
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Ελευθέριος Κοντόπουλος
ΜΕΛΟΣ: Μαγδαληνή Γκατζόλα - Καραβέλη
ΜΕΛΟΣ: Ιωάννης Τσίκουλας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Ιωάννης Καρπούζας
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δωροθέα Κατριού Νικολακάκη
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Φανή Αθανασιάδου - Πιπεροπούλου
ΤΑΜΙΑΣ: Ιωάννης Καβαλιώτης
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Βασίλειος Λαφαζάνης
ΜΕΛΟΣ: Φλωρεντία Κανακούδη - Τσακαλίδου
ΜΕΛΟΣ: Χρύσανθος Χρυσανθόπουλος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Κωνσταντίνος Μαμελετζής
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Φλωρεντία Κανακούδη - Τσακαλίδου
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Αλέξανδρος Παιονίδης
ΤΑΜΙΑΣ: Χαράλαμπος Χρυσοχόου
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Βασίλειος Λαφαζάνης
ΜΕΛΟΣ: Μαγδαληνή Γκατζόλα - Καραβέλη
ΜΕΛΟΣ: Εμμανουήλ Νταρίλλης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Καίτη Μαλακά - Ζαφειρίου
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νικόλαος Ασημής
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Συναχερής Χατζηπαντελής
ΤΑΜΙΑΣ: Χαράλαμπος Χρυσοχόου
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ιωάννης Ζαφειρίου
ΜΕΛΟΣ: Φλωρεντία Κανακούδη - Τσακαλίδου

ΜΕΛΟΣ: Ηράκλεια Τσαγγαροπούλου - Στίγγα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Σωτήριος Μάνιος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καίτη Μαλακά - Ζαφειρίου
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Ιωάννης Ζαφειρίου
ΤΑΜΙΑΣ: Συναχερής Χατζηπαντελής
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Νικόλαος Ασημής
ΜΕΛΟΣ: Φλωρεντία Κανακούδη - Τσακαλίδου

ΜΕΛΟΣ: Δημήτριος Τσακαλίδης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Σεμίραμις Σκλαβούνου - Τσουρουκτσόγλου
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σωτήριος Μάνιος
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Ιωάννης Ζαφειρίου
ΤΑΜΙΑΣ: Συναχερής Χατζηπαντελής
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Νικόλαος Ασημής
ΜΕΛΟΣ: Όλγα Λυπηρίδου
ΜΕΛΟΣ: Δημήτριος Τσακαλίδης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Χρήστος Κασίμος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σωτήριος Μάνιος
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Ιωάννης Ζαφειρίου
ΤΑΜΙΑΣ: Συναχερής Χατζηπαντελής
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Νικόλαος Ασημής
ΜΕΛΟΣ: Όλγα Λυπηρίδου

ΜΕΛΟΣ: Καίτη Μαλακά - Ζαφειρίου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Χρήστος Κασίμος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σωτήριος Μάνιος
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Ιωάννης Ζαφειρίου
ΤΑΜΙΑΣ: Κωνσταντίνος Μαμελετζής
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Αλέξανδρος Παιονίδης
ΜΕΛΟΣ: Σεμίραμις Σκλαβούνου - Τσουρουκτσόγλου

ΜΕΛΟΣ: Δωροθέα Κατριου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Χρήστος Κασίμος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σεμίραμις Σκλαβούνου - Τσουρουκτσόγλου
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Ιωάννης Ζαφειρίου
ΤΑΜΙΑΣ: Κωνσταντίνος Μαμελετζής
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Αλέξανδρος Παιονίδης
ΜΕΛΟΣ: Νικόλαος Ασημής
ΜΕΛΟΣ: Σωτήριος Μάνιος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Σπύρος Χαροκόπος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Χαράλαμπος Μπουκουβάλας
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Σωτήριος Μάνιος
ΤΑΜΙΑΣ :  Γρηγόριος Αηδονόπουλος
ΜΕΛΟΣ : Νικόλαος Ασημής
MΕΛΟΣ : Αλέξανδρος Παιονίδης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Προκόπιος Τζώνος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αθανάσιος Μυστακίδης
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Χρήστος Σπανός
ΤΑΜΙΑΣ: Γρηγόριος Αηδονόπουλος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Τηλέμαχος Δημητριάδης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αθανάσιος Μυστακίδης
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Χρήστος Σπανός
ΤΑΜΙΑΣ: Γρηγόριος Αηδονόπουλος

Scroll to Top