53o Συμπόσιο
ΠΕΒΕ

26-28 Απριλίου 2024, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) στην Πανεπιστημιούπολη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Χαιρετισμός Προέδρου

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΠΕΒΕ), έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να σας ανακοινώσω τη διοργάνωση του 53ου Συμποσίου, το οποίο θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, στις 26-28 Απριλίου 2024, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) στην Πανεπιστημιούπολη, επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου. Το Συμπόσιο -εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες της χώρας- θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συνέδρων.
Ο 21ος αιώνας, ήδη από τις πρώτες δύο δεκαετίες, χαρακτηρίζεται από ραγδαίες επιστημονικές εξελίξεις. Η ιατρική επιστήμη, με την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων βιο’ίατρικής τεχνολογίας, τεχνητής νοημοσύνης και πληροφορικής, εξελίσσεται γρήγορα. Απομακρυνόμαστε από τη συμπτωματική αντιμετώπιση των ασθενειών και κατευθυνόμαστε στην αιτιολογική προσέγγιση, που αποσκοπεί στην τροποποίηση της έκφρασης των παθολογικών γονιδίων, την Ιατρική Ακρίβειας και την προληπτική Ιατρική.
Με αυτό τον ορίζοντα εξελίξεων, οι παιδίατροι πρέπει να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εποχής τους. Και αυτό μπορεί, εν μέρει τουλάχιστον να επιτευχθεί, με την έγκυρη και αξιόπιστη πληροφόρησή τους.
Συνεχίζοντας την παράδοση 52 χρόνων, η φιλοσοφία και αυτού του συμποσίου είναι η αναβάθμιση της παιδιατρικής γνώσης και στόχος του η διεπιστημονική συνεργασία και η ενημέρωση του παιδιάτρου σε επίκαιρα θέματα που θα κάνουν την άσκηση της παιδιατρικής πιο ασφαλή.
Σε αυτό τα πλαίσιο, διακεκριμένοι προσκεκλημένοι επιστήμονες και καταξιωμένοι εισηγητές θα προσφέρουν την εμπειρία και τη γνώση τους για την έρευνα στην παιδιατρική και τις καινούργιες διαγνωστικές και θεραπευτικές τεχνικές. Επίσης, θα αναλυθούν πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες και ΚΘΤ μελέτες, που καθορίζουν ή θα καθορίσουν την κλινική πρακτική. Θα υπάρχει αρκετός χρόνος για συζητήσεις και γόνιμο διάλογο.
Τα Συμπόσια της ΠΕΒΕ, αποτελούν θεσμό για την Παιδιατρική ενημέρωση και σταθερό σημείο συνάντησης των Παιδιάτρων με όλες τις ειδικότητες, που ασχολούνται με την υγεία των νεογνών, των παιδιών και των εφήβων. Παραδοσιακά και για περισσότερο από μισό αιώνα, πραγματοποιούνται το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαϊων.
Η παρουσία και η συμμετοχή σας θα ήταν ιδιαιτέρως τιμητική για εμάς.
Σας περιμένουμε!

Η Πρόεδρος της ΠΕΒΕ
Ελισάβετ Διαμαντή
Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Νεογνολογίας ΑΠΘ
Πρόεδρος Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος

ΠΩΣ-ΠΟΥ-ΠΟΤΕ

Χρήσιμος Οδηγός 53ου Συμποσίου

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε, όλα όσα χρειάζεται να κάνετε κι όλα όσα πρέπει να δείτε κατά την επίσκεψή σας στη Θεσσαλονίκη για το Παιδιατρικό Συμπόσιο της ΠΕΒΕ.

Εγγραφή

Το κόστος εγγραφής περιλαμβάνει:
• Παρακολούθηση επιστημονικού προγράμματος
• Είσοδο στον εκθεσιακό χώρο
• Μοριοδότηση CME
• Πιστοποιητικό παρακολούθησης
• Υλικό Συμποσίου
• Συμμετοχή στις επισιτιστικές υπηρεσίες του Συμποσίου

Υποβολή Περιλήψεων

Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συμποσίου περιλαμβάνει Προφορικές και Ηλεκτρονικά Αναρτημένες ανακοινώσεις.
Οι περιλήψεις των εργασιών πρέπει να υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά
μέσω της ιστοσελίδας του Συμποσίου

Βράβευση Εργασιών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Β.Ε προκηρύσσει για το έτος 2024 τα βραβεία «Χ. Κασίμος» & « Νέου Ερευνητή»τα οποία θα απονεμηθούν σε κλινικεργαστηριακές μελέτες, που θα έχουν  πλήρως περατωθεί μέχρι την ημέρα υποβολής στις 29 Μαρτίου 2024

Υποβάλλετε την εργασία σας εδώ

Θεσσαλονίκη

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε τη Θεσσαλονίκη; Φυσικά περπατώντας στις γειτονιές της πόλης!

 Πολύβουη, πολύχρωμη και ζωντανή, κάθε συνοικία της Θεσσαλονίκης έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αντλώντας τη γοητεία αυτής της μαγικής συνύπαρξης ανάμεσα στο παλιό και το νέο.

Επιστημονικό Πρόγραμμα 53ου Συμποσίου ΠΕΒΕ

Επισκεφθείτε το σύνδεσμο που ακολουθεί για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συμποσίου σε μορφή αναδιπλούμενου αρχείου ή κατεβάστε το στη συσκευή σας σε μορφή pdf.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Μάθετε όλα όσα είναι απαραίτητο να γνωρίζετε για τη συμμετοχή σας στο 53ο Συμπόσιο της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος. Υγειονομικά πρωτόκολλα, διαμονή, γραμματεία, μοριοδότηση, όλα συγκεντρωμένα και κωδικοποιημένα για εύκολη πρόσβαση.

Scroll to Top