-
2022-03-30 με 2022-04-01
-

35o Βορειοελλαδικό Ιατρικό Συνέδριο

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Ιατρική Εταιρεία Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας την ιστορική της πορεία από το 1928 και τη δημιουργική της παράδοση, με στόχο την επιμόρφωση και τη συνεχή ενημέρωση των ιατρών, αλλά και την αναζωογόνηση των ανθρωπίνων σχέσεων μεταξύ των λειτουργών υγείας, οργανώνει το ετήσιο συνέδριό της, το 35ο Βορειοελλαδικό Ιατρικό Συνέδριο. Το συνέδριο αυτό, το οποίο αποτελεί τη σπουδαιότερη ετήσια εκδήλωση της Εταιρείας, θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες του ξενοδοχείου Porto Palace από την Πέμπτη 2 Απριλίου έως και το Σάββατο 4 Απριλίου 2020. Στην οργάνωσή του συμμετέχουν όλες οι Ειδικές Ιατρικές Εταιρείες της Βορείου Ελλάδος, αλλά και αρκετές Πανελλήνιες με έδρα τη Θεσσαλονίκη, καθώς και ιατροί από όλα τα διαμερίσματα της χώρας, ένδειξη της ευρύτερης αποδοχής του. Η θεματολογία του Συνεδρίου, με τη μορφή διεταιρικών στρογγύλων τραπεζών, ομιλιών και διαλέξεων, προσυνεδριακών εκδηλώσεων και δορυφορικών συμποσίων, καθώς επίσης και κλινικών φροντιστηρίων, καλύπτει ευρύ φάσμα αντικειμένων, τόσο των βασικών επιστημών και της κλινικής ιατρικής, όσο και των τελευταίων τεχνολογικών εξελίξεων. Η οργανωτική επιτροπή του 35ου Βορειοελλαδικού Ιατρικού Συνεδρίου κατέβαλε κάθε προσπάθεια ώστε αυτό να συμβάλει με τη θεματολογία του στη σφαιρική ενημέρωση τόσο του γενικού, όσο και του ειδικού ιατρού, ως προς τα νέα επιτεύγματα της ιατρικής επιστήμης και στην παροχή πιθανών λύσεων στα επίμονα προβλήματα στην καθημερινής πράξης. Οι ιατροί σήμερα έχουν την ευθύνη να διατηρούν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους σε υψηλό επίπεδο. Εκτός από τη διαρκή απόκτηση γνώσης, υπάρχει η αδήριτη ανάγκη να αποκτούν συνεχώς νέες δεξιότητες και τεχνικές ικανότητες, καθώς πρέπει να αποδεικνύουν καθημερινά στους ασθενείς και άλλους ενδιαφερόμενους ότι είναι σε θέση να παρέχουν τη βέλτιστη ιατρική φροντίδα και μέριμνα. Επομένως, κάνοντας ένα βήμα εμπρός θα πρέπει να ορίσουμε και πάλι τον επαγγελματισμό μας με έμφαση: στη συνεργασία παρά στην αυτονομία, στα διεθνή δεδομένα παρά στην αυθεντία, στη μέτρηση παρά σε ισχυρισμούς και αυταπάτες, στη διαφάνεια παρά στον έλεγχο, στο δημόσιο συμφέρον παρά στα δικά μας ενδιαφέροντα και συμφέροντα.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Η επιτυχία του Συνεδρίου, όπως και κάθε ανάλογης εκδήλωσης, εναπόκειται στην ενεργή συμμετοχή όλων μας, έχοντας πάντα στο μυαλό μας ότι η ιατρική επιστήμη θέλει μεγάλη προσπάθεια και αφοσίωση.

Για την Οργανωτική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Καθηγητής Β. Ν. Παπαδόπουλος
Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. Μάθετε περισσότερα ή δείτε τις Ρυθμίσεις
Κατάλαβα!